YouTube-project

Het allereerste concert van Smith & Burrows ooit bracht mij zoveel plezier, dat ik dat graag wilde herbeleven. Omdat dat niet lukte door een ander concert te bezoeken besloot ik mijn heil te zoeken op internet.

Al snel vond ik vele filmpjes van bezoekers van de eerste concerten van Smith & Burrows. Zou ik dat niet allemaal kunnen verzamelen om er een concert van te maken? En zodoende startte ik mijn YouTube-project. Ruim 100 filmpjes doorgespit en zo'n 80 uiteindelijk gebruikt om het concert samen te stellen. Omdat de opnames van verschillende concerten waren en de uitvoeringen dus niet identiek zijn, alle schoonheidsfoutjes ook inbegrepen, was het een enorme klus om tijdens het monteren geluid en beeld synchroon te houden. Dat lukt dan ook bij lange na niet altijd.

Maar het eindresultaat is net zo eerlijk en rauw als de "Funny looking angels"-tour ook was. Nauwelijks beeldverbeteringen toegepast en het geluid is helemaal niet aangeraakt. Misschien komt dat ooit een andere keer. Maar voor degenen die wel houden van wat mooie kerstmuziek, zeg ik: "Veel plezier met Smith & Burrows live!"


Tags: video, editing, muziek